Pärnu Loodusmaja

Arhitektid

Maarja Kask
Ralf Lõoke
Salto Architects
Karli Luik

Asukoht

A. H. Tammsaare puiestee 57, Pärnu

Pindala

1 586,8 m2

Ehitusjärk

Valminud 2013

Fotod

Salto Arhitektid

Tüpoloogia

Avalikud projektid

Sildid

Pärnu, Haridus

Pärnu Loodusmaja projekt valiti välja 2006. aastal toimunud arhitektuurivõistlusel ning selle keskne idee oli luua roheline oaas vägagi mitmekülgses linnalikus keskkonnas. Kolmekorruseline ringjas hoone on kaetud murukatusega ning mahutab  klassiruume, raamatukogu, arhiivi, planetaariumi, kohvikut ja troopiliste taimede „kasvulava“. Hoone koos teda ümbritseva rohealaga moodustavad kokku omavahel põimunud terviku, mille eesmärk on maksimaalne avatus ja ruumi voolavus. Linnakeskkonnale lisavad rohelust park ja lõunasse avanev kasvuhoone. See aitab ühtlasi tasakaalustada hoone sisekliimat. Park-aed, mis on päevasel ajal avatud kõigile huvilistele ning pakub lisaks rohelusele ka huvitavaid ja ootamatuid ruumikogemusi.