Kentmanni 6 Äri- ja Kortermaja

Arhitekt

Indrek Allmann

Asukoht

Kentmanni 6, Tallinn, Estonia

Pindala

19758 m2

Ehitusjärk

Valminud 2015

Fotod

Kert Saarma

Tüpoloogia

Äriprojektid, Elamu projektid

Sildid

Kaasaegne arhitektuur, Uus linna piirkond, Elamu, Tallinn

Rävala puiestee ja seda ümbritsevad hooned on osa Tallinna kesklinna stalinistlikust planeeringust. Luksuslik elu ja ärihoone, mis puiestee otsal päikeses sätendab, astub aktiivsesse dialoogi olemasoleva linnaliku keskkonnaga ning on täidab Radissoni hotelli pilvelõhkujaga algavale alleetänavale otsmikku.
Tulenevalt ümbritsevast keskkonnast on hoone jagatud kaheks erineva kõrgusega osaks. Madalam viiekorruseline maht on otseses suhtluses ümbritsevate hoonetega ja mahtudega. Kõrgema, taevasse tõusva mahu puhul on ümbritsevat tõlgendatud negatiivi või tühimikuna, mille kohal siis sammastele tõstetud maht kõrgub. Madalam horisontaalne hoonemaht paigutub perimetraalselt tänavajoonele, tagades ligipääsu tänavalt esimese korruse äripindadele. Postidele tõstetud vertikaalne maht aga kõrgub puiestee kohal ning pretendeerib seeläbi ümbritseva linnaliku keskkonna fookuspunkti positsioonile.
Hoone luksusliku ja moodsa arhitektuuri eesmärgiks on tuua Tallinna südalinna ebaühtlasesse ilmesse suurlinnalikku tihedust ja jõukust. Hoone puhul on kasutatud väga erinevaid materjale (klaas, lehtmetall, puit). Korterid on hoones erineva suuruse ja luksuslikkusega, et pakkuda rahuldust kõigile potentsiaalsetele klientidele.